Loopanalyse

Loopanalyse

Diverse sportblessures komen voort uit iemands looptechniek. Neem sportblessures als scheenbeenvlies ontsteking, achillespeesklachten en lopersknieklachten. Naast het feit dat behandelingen van dit soort blessures vaak lastig is, kan een loopanalyse hierbij een grote rol spelen. Loopanalyse’s worden niet alleen gebruikt bij (hard)lopers maar is ook zeer bruikbaar gebleken bij diverse spelsporten. De loopanalyse’s worden uitgevoerd door Hugo Hilgersom, sportfysiotherapeut en fanatiek hardloper.

De (hard)loop beweging wordt geanalyseerd middels een video-opname, die na afloop samen met de cliënt bekeken wordt. Aan de hand van de video-opname kunnen de volgende elementen worden doorgenomen:
* Type landing (voorvoet, middenvoet, haklanding)
* Stand van de knieën
* Stand van de heupen/romp
* Soorten fasen tijdens het hardlopen

Samen met de fysiotherapeut wordt er een geschikt behandelplan opgesteld, dit kan van een simpele tip betreft schoeisel zijn tot een techniekverbetering en training van diverse spieren. Het grote doel achter de loopanalyse is volledige sporthervatting.

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Loopanalyse'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.