Algemene Fysiotherapie

Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Samen met u wordt er middels een intake gekeken naar de reden van uw klacht(en) en naar uw wensen voor verbetering. Met adviezen en oefeningen zorgen we ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren. Zo hebben we in onze praktijk een (kinder)manueel therapeut, sportfysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Wat is ParkinsonNet?

Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De therapeuten die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet, zijn speciaal geschoold in het behandelen van parkinsoncliënten en cliënten met op de ziekte van Parkinson lijkende aandoeningen (atypische parkinsonsonismen). De ParkinsonNet therapeuten werken onderling nauw samen en werken ook samen met bijvoorbeeld parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd.

Wat is ClaudicatioNet?

Bij patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen)is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand. Er zijn veel onderzoeken gedaan waarin looptherapie (gesuperviseerde looptherapie)vergeleken werd met andere vormen van behandeling. Uit al die onderzoeken bleek dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbeterd was (tot 210%). Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut(e) ook aandacht besteed aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levenstijl. Het beste resultaat krijgt u zodra u begeleiding krijgt van een fysiotherapeut(e) die speciaal in claudicatio intermittens is geschoold.
ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, ClaudicatioNet fysiotherapeuten en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek waarbij met een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Deze klachten kunnen direct bij het triggerpoint of op enige afstand worden gevoeld. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van ‘dry needling’
Veel mensen denken dat dry needling hetzelfde is als acupunctuur, maar dit is niet zo. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.
Dry needling gebruikt één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spier, de zgn. triggerpoints, en is geen energiebehandeling.

De behandelingsmogelijkheden met Dry Needling
De behandeling is gericht op het ontspannen en uitschakelen van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen.
Dry needling kan worden toegepast bij alle pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn. Hierbij kan worden gedacht aan rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten), spanningshoofdpijn, migraine, (uitstralende) beenpijnen en krampen.

Wat bieden wij u
Wanneer u denkt dat dry needling voor uw klachten uitkomst kan bieden kunt u ons bellen voor een afspraak. Tijdens het eerste consult zal eerst door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek een analyse worden gemaakt van uw klachten. Daarna worden de spieren nader onderzocht die mogelijk uw pijn veroorzaken. De therapeut gaat op zoek naar eventuele triggerpoints in die spieren om deze even later met een dunne naald te ontspannen. Na de behandeling krijgt u gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te kunnen behouden.

Vergoedingen
De dry needling methode is een onderdeel van de normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen in principe ook de kosten van dry needling hieronder.

Informatiefolder
Dry needling informatie

Wat is het Medical Taping Concept (MTC)?

Fysiotherapie Voorthuizen biedt het MTC aan. MTC kan op meerdere manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld bij behandeling van blessures, littekens, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook bloeduitstortingen) houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

Indicaties voor medical taping zijn;
– Spierfunctie verbeteren door reguleren van spierspanning
– Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
– Pijndemping
– Ondersteunen gewrichtsfunctie, door: – stimuleren van proprioceptie – correcties van de bewegingsrichting – vergroten van de stabiliteit
– Neuro-reflectoire beïnvloeding
– Belemmeringen als gevolg van verklevingen (bijvoorbeeld bij littekens)opheffen.

Lymfe Taping is een onderdeel van MTC en is uitermate geschikt om lymfedrainage te ondersteunen en te stimuleren.

 

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Algemene Fysiotherapie'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.