Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is gericht op het verminderen en voorkomen van vochtopeenhoping. Veelal onstaat oedeem in de voeten en onderbenen. Oorzaken hiervoor zijn; te weinig (kunnen) bewegen, spataderen, na een ongeluk lang moeten stilzitten of na een operatie.
Oedeem in de arm en hand kan ontstaan na een (besparende)borstoperatie/amputatie waarbij lymfeklieren zijn verwijderd. Ook na bestralingen kunnen er problemen ontstaan. Dan spreekt men van lymfoedeem.

Eveline Vlastuin onze (lymf)oedeemtherapeut heeft een scala aan therapeutische behandelingen tot zijn beschikking. Behandelvormen zijn; Manuele Lymfe Drainage, oefentherapie, conditietraining, lymfetaping, advisering rondom huidverzorging, zwachtelen en aanmeten van steunkousen. De therapeut werkt nauw samen met chirurgen, oncologen en huisartsen.

Steunkousen+zwachtelen

Wanneer het oedeem verdwenen of afgenomen is kan het behandelresultaat alleen behouden worden door permanente tegendruk. Anders komt het oedeem vroeg of laat weer terug.
De ledematen worden op deze manier ook beschermd tegen beschadigingen waardoor anders wondroos kan ontstaan. Er moeten na lymfedrainage dus uiteindelijk steunkousen aangemeten worden. Dit noemt men Compressietherapie. Onze oedeemtherapeut Eveline is bandagist en tevens gekwalificeerd aanmeter. Wij betrekken onze steunkousen via FysioTek. Deze organisatie werkt samen met alle leveranciers/producenten.

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Oedeemtherapie'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.