Fysio Fitness

De FysioFitness in onze praktijk ziet er als volgt uit:

  • Patiënten met een chronische indicatie voor bepaalde tijd (bijv. status na operaties aan het bewegingsapparaat) kunnen op advies van de behandelend fysiotherapeut 1 of 2x per week deelnemen aan een oefenmoment.
  • Patiënten met een chronische indicatie voor onbepaalde tijd (bijv. COPD, status na CVA,Parkinson en MS) kunnen in overleg met hun fysiotherapeut deelnemen aan oefenmomenten.
  • Patiënten die niet onder een van bovengenoemde doelgroepen vallen kunnen trainen in de praktijk d.m.v. een abonnementen systeem. Dit betekent dat men vooraf, voor een periode van een maand, een bedrag van € 35,00 dient te betalen. Hiervoor kan men 1x per week komen trainen in kleine groepen onder begeleiding van een van de fysiotherapeuten.
  • Daarnaast bieden wij nog Knierevalidatie, Fitles op Maat en een Rugscholing aan.

Knierevalidatie

Bij knieklachten is een zorgvuldige revalidatie van groot belang. Daarom biedt onze praktijk ook speciale knierevalidatie aan. Voor cliënten die geopereerd zijn aan de knie (bv. na een voorste kruisband reconstructie of meniscus operatie). Maar ook bij knietrauma’s of voordat u geopereerd wordt aan de knie kan het zinvol zijn om deel te nemen aan de kniegroep.

Er zijn voornamelijk 3 momenten (andere momenten zijn uiteraard ook mogelijk) in de week wanneer de knierevalidatie plaatsvindt:

Ma: 17:00-18:00  Di: 18:00-19:00  Vrij: 17:00-18:00

Door jarenlange ervaringen, bijscholingen met betrekking tot revalidatie bij knieklachten en de korte lijnen naar de specialisten kunnen we u van uitstekende dienst zijn.
Mocht u vragen hebben of u hiervoor in aanmerking komt kunt u gerust mailen of bellen.

Fitles op Maat

Doelstelling

Bewegen is op elke leeftijd van belang om fit oud te worden.  De nadruk komt  tegenwoordig steeds meer op het gebied van preventie te liggen. Bewegen op de juiste intensiteit zorgt voor toename van kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen. Hierdoor zult u veranderingen/verbeteringen merken in uw dagelijks leven en merken dat u gewoon fitter bent. Naast bewegen zijn sociale contacten erg belangrijk. Het is ten eerste gezellig en zorgt ook voor de alzo bekende ‘stok achter de deur’.

Tijd

Er vind op dit moment zes keer per week Fitles op Maat plaats. Op de maandag van 10.30-11.30 en 13.00-14.00, dinsdag van 10:30-11:30 en 15.00-16.00, woensdag van 10.30-11.30, donderdag van 10.30-11.30 en vrijdag van 10.30-11.30.

Plan van aanpak

De Fitles op Maat bestaat uit 12 deelnemers. Hierbij zal er een gezamenlijke warming-up plaatsvinden waarna de groep wordt opgedeeld. De eerste 20 minuten zal de ene helft op de fitness apparatuur plaatsnemen en zal de andere helft oefeningen krijgen met de step, dynabands of op de mat. Na 20 minuten zal er gewisseld worden waarbij de rollen worden omgekeerd. De Fitles op Maat zal afgesloten worden met een gezamenlijke cooling-down.

Tarief 

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan de Fitles op Maat dan kun u zich opgeven via Welzijn Barneveld Senioren (0342-745004 optie 2). De kosten bedragen €16,- per maand en de betaling hiervan verloopt via Welzijn Barneveld. Wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend meedoen dan kunt u contact opnemen met onze praktijk via 0342-478518, via de mail info@fysiotherapievoorthuizen.nl of via het contactformulier.

 

Ruggroep

Op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 wordt er onder begeleiding van een fysiotherapeut volgens een rugprotocol getraind. Voorafgaand vindt er een intake plaats, waarna u 12 weken gaat trainen daarna volgt een outtake. Er is wetenschappelijk bewijs dat deze therapie effectief is bij mensen met subacute en chronische rugklachten. Tijdens de ruggroep is er ook aandacht voor oefeningen die u thuis kunt doen.

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Fysio Fitness'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.