Kinder manuele therapie (voorheen KISS-therapie)

Wat is kinder-manueeltherapie? (voorheen KISS-therapie)

Een kinder-manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich specifiek richt op manuele therapie bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Manuele therapie bij zuigelingen en kinderen wordt door een geregistreerd kinder-manueeltherapeut toegepast. Meer weten? Ga naar www.ewmm.net.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten. Is er sprake van een bewegingsbeperking? Dan behandelen we meteen. Eén behandeling van onze manueel therapeut is meestal al een verademing voor uw kind; gemiddeld zijn drie tot vijf behandelingen voldoende. Vanzelfsprekend werken wij met zachte mobiliserende technieken om de beperkte nekfunctie te herstellen. Om uw kind een zo vertrouwd en prettig mogelijk gevoel te geven, vragen wij u als ouder om tijdens de sessie(s) aanwezig te zijn.

In vertrouwde handen

In verband met mogelijk meer afwijkende verschijnselen in de motoriek, werken wij waar nodig nauw samen met kinderfysiotherapeuten, huisartsen, consultatiebureau-artsen en kinderartsen om de behandeling ook in therapeutisch opzicht optimaal te laten verlopen. Kortom, uw kind is bij ons altijd in vertrouwde handen.

Risico’s?

Volgens het Nederlandse EWMM-register voor kinder-manueeltherapeuten zijn de afgelopen 15 jaar geen negatieve bijwerkingen opgetreden bij behandelingen van zuigelingen.

Wees er snel bij

Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, is ontzettend vervelend. Voor u, maar vooral voor het kind zelf. Twijfelt u waar de problemen vandaan komen? Heeft u het vermoeden dat het met de nekwervels te maken heeft? Kom langs voor een intakegesprek of overleg eerst even met uw huisarts of de arts van het consultatiebureau. Een snelle behandeling is gewenst om verdere problemen bij de ontwikkeling van uw kind te voorkomen.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig van uw consultatiebureau- of huisarts. Heeft u wel een verwijzing? Neem deze dan mee bij uw eerste afspraak. Kinder-manueeltherapie wordt volledig vergoed vanuit het basispakket.
Na de behandeling zit uw kind weer beter in z’n vel, kan zich weer vrijuit bewegen… én ontwikkelen

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Kinder manuele therapie (voorheen KISS-therapie)'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.