Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek waarbij met een zeer dun naaldje door de huid en spier direct in een triggerpoint wordt geprikt. Zo’n triggerpoint is een zeer plaatselijke verharde en pijnlijke plek in een spier, die de oorzaak kan zijn van allerlei pijnklachten. Deze klachten kunnen direct bij het triggerpoint of op enige afstand worden gevoeld. Omdat er geen vloeistof wordt geïnjecteerd, spreekt men van ‘dry needling’
Veel mensen denken dat dry needling hetzelfde is als acupunctuur, maar dit is niet zo. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.
Dry needling gebruikt één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten in de spier, de zgn. triggerpoints, en is geen energiebehandeling.

De behandelingsmogelijkheden met Dry Needling

De behandeling is gericht op het ontspannen en uitschakelen van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier ontspannen. Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen.

Dry needling kan worden toegepast bij alle pijnproblemen waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn. Hierbij kan worden gedacht aan rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnel syndroom, RSI-achtige klachten), spanningshoofdpijn, migraine, (uitstralende) beenpijnen en krampen.

Wat bieden wij u

Wanneer u denkt dat dry needling voor uw klachten uitkomst kan bieden kunt u ons bellen voor een afspraak. Tijdens het eerste consult zal eerst door middel van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek een analyse worden gemaakt van uw klachten. Daarna worden de spieren nader onderzocht die mogelijk uw pijn veroorzaken. De therapeut gaat op zoek naar eventuele triggerpoints in die spieren om deze even later met een dunne naald te ontspannen. Na de behandeling krijgt u gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te kunnen behouden.

Vergoedingen

De dry needling methode is een onderdeel van de normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen in principe ook de kosten van dry needling hieronder.

Informatiefolder

Dry needling informatie

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'Dry Needling'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.