ClaudicatioNet

Wat is ClaudicatioNet?

Bij patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen)is aangetoond dat conservatieve behandeling, waarbij patiënten gestimuleerd worden veel te lopen, meestal leidt tot verbetering van de loopafstand. Er zijn veel onderzoeken gedaan waarin looptherapie (gesuperviseerde looptherapie)vergeleken werd met andere vormen van behandeling. Uit al die onderzoeken bleek dat de maximale pijnvrije loopafstand na looptherapie duidelijk verbeterd was (tot 210%). Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut(e) ook aandacht besteed aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levenstijl. Het beste resultaat krijgt u zodra u begeleiding krijgt van een fysiotherapeut(e) die speciaal in claudicatio intermittens is geschoold.
ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, ClaudicatioNet fysiotherapeuten en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

Direct een afspraak maken

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te maken voor 'ClaudicatioNet'. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • * Bekijk hier onze privacy policy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.