Nieuws

Draagconsult

Je baby dragen in een doek of ergonomische drager kan iedereen leren en heeft vele voordelen. Zo is het heel goed voor de hechting tussen ouder en kind. Doordat je je baby dichtbij draagt, leer je de signalen van je kindje sneller kennen en kun je sneller reageren, zoals bij hongersignalen. Mentaal leren baby’s het meest door te kijken naar de reactie van de ouder op verschillende mensen en situaties. En als het even te druk wordt of niet prettig voelt, kan de baby gemakkelijk bij de ouder wegkruipen, (huil)baby’s huilen minder en hebben minder last van krampjes en reflux. Daarnaast is het dragen in een draagdoek heel goed voor de fysieke ontwikkeling van de baby.

Bijzondere situaties
Juist ook in bijzondere situaties kan dragen fijn zijn voor ouder en kind. Denk bijvoorbeeld aan baby’s die prematuur geboren zijn, kinderen met syndromale afwijkingen, baby’s met heupdysplasie of kinderen met hypotonie/ontwikkelingsachterstand. Omdat het hoofdje van de baby minder op een matrasje, wipstoel of maxi-cosi ligt wanneer het gedragen wordt, kan dragen ook preventief of als behandeling worden ingezet bij een voorkeurshouding of afplatting van het hoofd.
Kortom: Dragen is leuk, praktisch en het bevordert ook nog eens de ontwikkeling van je kind. Super toch? En vaders… Ook jullie kunnen (leren) dragen!
Ben je nieuwsgierig geworden, wil je advies of draag je al en heb je vragen, neem dan contact op en/of maak een afspraak met een van onze kinderfysiotherapeuten, tel. 0342-478518.

Tijdens een draagconsult bij je thuis leer je stap voor stap een draagdoek (geweven doek, rekbare doek of ringsling) te gebruiken. We oefenen eerst met een draagpop en daarna met je baby.

Tijdsduur: ongeveer 1.5 uur.

Kosten: €75,- incl BTW.

Onze kinderfysiotherapeuten zijn beiden opgeleid tot kinderfysiotherapeutisch draagconsulent.

Terug naar nieuwsoverzicht